Termeni si conditii

Vanzator
AUGMENT SRL, cu sediu social in Str Drumul Negru, nr 5, Voluntari, jud Ilfov si punct de lucru in Bd Basarabia, nr 256, incinta Faur, sector 3, Bucuresti, avand codul de inregistrare fiscala RO13521272, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J23/536/2010, telefon 021 - 448 12 38/021 - 448 12 83, e-mail furtuntehnic@augment.ro.

Cumparator
Persoana juridica sau orice entitate juridica care efectueaza o Comanda. Acest website nu comercializeaza produse persoanelor fizice.

Comanda: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul este de acord sa primeasca Bunurile selectate si sa efectueze plata lor.

Contract
Reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului. Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia. Contractul se incheie pe durata nedeterminata, dar poate inceta in momentul in care Cumparatorul isi exercita dreptul de retragere din contract sau in caz de forta majora.

Documente contractuale 
a) Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale;
b) Notificarile primite de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii, au rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceste notificari se fac electronic (e-mail) sau telefonic;
c) Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri din Comanda, va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozittia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata;
d) Confirmarea de inregistrare a Comenzii primita de catre Cumparator automat, nu creeaza obligatii contractuale si nu este o confirmare a faptului ca produsele pot fi livrate. Contractul se considera incheiat in momentul in care Vanzatorul accepta comanda transmisa de Cumparator. Acesta este momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii (AWB transportator).

Forta majora
Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil,in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaa, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

Legea aplicabila - Jurisdictia

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre furtuntehnic si Clienti / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Bucuresti.

Pretul produselor
Preturile sunt afisate in euro fara TVA. La achizitia online, conversia in lei se face la cursul BNR din ziua respectiva. Pretul produselor este valabil in limita stocurilor disponibile. Costurile aferente transportului si TVA de 19% sunt evidentiate separat la finalizarea comenzii si pe factura de cumparare.

Taxa de timbru verde – valoarea exprimata in lei, platita de catre Vanzator catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevazut de legislatia in vigoare.

Erori
Desi se fac eforturi permanente pentru pastrarea acuratetei informatiilor pe site, rareori acestea pot contine inadvertente: aspectul general al produsului sa fie schimbat de producator fata de imaginile prezentate, sa fie modificate anumite aspecte tehnice de la prezentarea produsului pe site, pretul sau stocul sa fie afisat eronat din motive tehnice. In aceste cazuri ne rezervam dreptul de a refuza onorarea comenzilor si anularea lor. De asemenea, comenzile la produsele ce contin discounturi se onoreaza doar in limita stocului disponibil.

Facturare - Plata
Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Factura. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru produsele livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Plata in avans
Pentru anumite comenzi trimise prin curierat cu plata ramburs, se poate cere plata in avans sau plata unui avans de minim 20% din valoarea totala.

Livrare
(1) Cu exceptia cazului in care partile au convenit altfel cu privire la momentul livrarii, Vanzatorul livreaza produsele transferand posesia fizica sau controlul asupra produselor catre client, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, in decurs de cel mult 30 de zile de la incheierea contractului;
(2) In cazul in care Vanzatorul nu si-a indeplinit obligatia de a livra produsele in momentul convenit cu clientul sau in termenul stabilit la alin. (1), clientul ii solicita sa efectueze livrarea intr-un termen suplimentar, corespunzator circumstantelor. In cazul in care Vanzatorul nu livreaza produsele in termenul suplimentar respectiv, clientul are dreptul, dupa caz, la rezolutiunea sau rezilierea contractului;
(3) Alineatul (2) nu se aplica contractelor de vanzare in cazul in care Vanzatorul a refuzat sa livreze produsele sau in cazul in care livrarea in termenul convenit este esentiala avand in vedere toate circumstantele existente la incheierea contractului sau in cazul in care clientul informeaza Vanzatorul, inainte de incheierea contractului, ca livrarea inainte de sau la o data precizata este esentiala. In aceste cazuri, daca Vanzatorul nu livreaza produsele in momentul convenit cu clientul sau in termenul stabilit la alin. (1), clientul are dreptul, dupa caz, la rezolutiunea sau rezilierea contractului.

Transferul proprietatii bunurilor
Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier)

Raspundere
Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor pe Site (imagini  / prezentari multimedia / etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Datorita modificarilor neanuntate efectuate de producatori, unele caracteristici ale produselor precum forma de prezentare, culoare, dimensiuni, pot sa fie diferite fata de prezentarea pe site.

Respectarea legilor si a standardelor
Vanzatorul va respecta toate legile, reglementarile si ordonantele aplicabile la realizarile sale contractuale, inclusiv fara limitare la fabricarea, asamblarea, manipularea, transportul, depozitarea, ambalarea sau livrarea produselor si aplicabile la sanatate, securitate, mediu.

Garantie
Toate produsele comercializate prin intermediul site-ului furtuntehnic.ro beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor: Se acorda garantie pentru defecte de material si defecte de fabricatie. Nu se acorda garantie daca produsul a fost utilizat necorespunzator sau pentru uzura.

Reclamatii
Reclamatiile clientilor se pot face in scris, prin intermediul postei electronice, la adresa contact@furtuntehnic.ro. Acestea vor fi solutionate de catre vanzator in conformitate cu "Termenii si conditiile" afisate pe site.

Confidentialitate

Asigurarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal este un angajament fundamental pe care ni-l asumam, prin urmare facem toate demersurile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastra in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protectia datelor” sau “GDPR”), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei. Toate informatiile furnizate de dumneavoastra vor fi administrate in conditii de siguranta,  vor ramane strict confidentiale si nu vor fi vandute, reutilizate, inchiriate sau dezvaluite tertilor.

Acestea vor fi folosite doar in scopul realizarii actului comercial dintre furtuntehnic.ro si Cumparatorii sai, al comunicarii cu acestia privind evolutia si starea comenzilor, al informarii acestora cu privire la functionarea siteului si a ofertelor acestuia.

furtuntehnic.ro poate notifica Cumparatorii privind ofertele curente prin newsletter, poate trimite felicitari si alte mesaje speciale.

Utilizatorul este si va ramane proprietarul datelor cu caracter personal ce fac obiectul acestor termeni si conditii. Orice utilizator care a furnizat datele sale personale siteului furtuntehnic.ro, in cadrul procesului de inregistrare in vederea cumpararii de produse, poate cere ca acestea sa fie sterse din baza de date a furtuntehnic.ro, trimitand un email la furtuntehnic@augment.ro